APB komt naar Europa

Victor (albedo)

In samenwerking met Iceberg Interactive brengt GamersFirst de retailversie van de third person shooter MMO APB Reloaded naar Europa. Leuk aspect van deze MMO is dat hij free2play is en dus na aanschaf gratis online te spelen.

De game speelt zich af in het fictieve San Paro en is gebaseerd op het cops versus robbers-principe (de politie tegen de boeven), je hebt dus de keuze om de criminaliteit terug te dringen of juist je steentje er aan bij te dragen. Momenteel zit het spel in een publieke beta en met succes, reeds 700.000 gamers hebben de laatste drie maanden hun tijd doorgebracht in San Paro.

GamersFirst is uiterst tevreden over de samenwerking met Iceberg Interactive. "GamersFirst was al een tijd op zoek naar een partner om de retaildistributie van free2play games in Europa te revolutioneren. In Iceberg Interactive hebben we de perfecte partner gevonden. Onze prijs betaalt gamers eigenlijk om ons spel te proberen, wat ongekend is voor een titel die ruim zeventig miljoen heeft gekocht om te produceren.", zo vertelt Senior Vice President of Marketing van GamersFirst Rahul Sandil.

APB Reloaded krijgt waarschijnlijk een prijs van 19,99 euro. De speler krijgt hiervoor 35 euro aan in-game items waaronder een permanent in-game voertuig, een permanent wapen en dertig dagen aan premium toegang. Dat laatste houdt in dat je meer geld in het spel ontvangt, sneller reputatie opbouwt en 20 procent korting krijgt op aankopen in de game. APB Reloaded verschijnt begin januari 2012.