'De Gooyer nog vol vechtlust en energie'

static

Rijk de Gooyer was al lange tijd zichzelf niet meer, maar zat tot het einde van zijn leven vol vechtlust en energie. Dat vertelde goede vriend Maarten Spanjer woensdag in De Wereld Draait Door naar aanleiding van het overlijden van de komiek en acteur. "Hij wilde zelfs nog gaan filmen."

De Gooyer deed eigenlijk niet aan vriendschappen, vertelt Spanjer. "Ik heb wel eens gevraagd of hij mij als een vriend zag, toen zei hij: nee." Volgens Spanjer kwam dat doordat de acteur in de oorlog een broer had verloren. "Daarna wilde hij zich niet meer binden aan mensen."

Hoewel De Gooyer bekendstond als 'chagrijn en drinker', was hij volgens Spanjer een 'heel optimistische man'. "Hij had ook periodes dat hij helemaal niet dronk. En hij heeft nooit in rehab gezeten. Ook in het drinken had hij discipline."

Maarten Spanjer zag de acteur, die woensdag op 85-jarige leeftijd overleed, dinsdag voor het laatst. "Ik werd gebeld dat het einde aanstaande was. Hij had al morfine gekregen. Hij zou vannacht of vandaag doodgaan."