Van der Ende: "Luchtje aan strafmaat Strootman"

Sjors (Sj0rSz)

Kevin Strootman en Kevin Blom stonden in de afgelopen dagen volop in de belangstelling van de media. De reden hiervoor was een rode kaart voor de middenvelder van PSV tijdens het duel tegen FC Twente.

Dit was voor FOK!sport de reden om eens contact te zoeken met oud-scheidsrechter Mario van der Ende. Hij liet afgelopen weekend op Twitter al duidelijk merken hoe hij over de rode kaart dacht en bevestigde dat nog maar eens. "Ik begrijp dat het een overtreding is, want hij was iets te laat. Maar als je gevoel voor voetbal hebt, dan is de rode kaart in mijn ogen veel te zwaar bestraft", aldus de voormalige arbiter.

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond deed Strootman een voorstel voor twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De Eindhovense club ging hier echter niet mee akkoord. "PSV staat volledig in hun recht om beroep aan te tekenen. De aanklager dacht vast; Ik heb Rutten niet aangepakt, dus laat ik mijn pijlen maar op Strootman richten."


Van der Ende: "Luchtje aan strafmaat Strootman" (Foto: Pro Shots)

Met deze uitspraak refereerde Van den Ende naar het einde van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV. Rutten weigerde arbiter Blom namelijk een hand te geven, maar deed dit wel bij zijn assistenten. Ook tijdens de wedstrijd lagen beide heren met elkaar in de clinch.

Tijdens de hoorzitting, die gisteren plaats vond, gaf Blom aan dat de overtreding 'ernstig en buitensporig' was. Het aantal wedstrijden schorsing voor Strootman begreep Van der Ende dan ook absoluut niet. "Als je iemand voor ernstig gemeen spel twee duels schorsing geeft, dan ben je niet goed bezig. Er zit gewoon een luchtje aan."

Volgens Van der Ende heeft het er alle schijn van dat de KNVB een poging doet PSV te straffen door Strootman meer wedstrijden schorsing te geven. "Ik heb het idee, dat hij ingefluisterd heeft gekregen, dat men de zaak wel even zou redden tijdens de arbitragezaak."

De aanklager van de KNVB heeft Strootman uiteindelijk twee duels onvoorwaardelijke schorsing opgelegd. Dat betekent dat de speler er tegen Heracles Almelo en De Graafschap in elk geval niet bij is.