Briatore: "Heb Button verkeerd ingeschat"

Peterselieman

Flavio Briatore heeft zich voor het eerst toegegeven een fout te hebben gemaakt met McLaren-coureur Jenson Button. De voormalig teambaas van Renault stuurde de Brit eerder weg bij zijn team en noemde hem twee jaar geleden nog een paracarro, een paaltje langs de weg.

"Dat heb ik toch aardig verkeerd gezien met Jenson Button. Hij is de echte verrassing van dit seizoen. Ik heb hem in mijn team gehad en toen vermoedde ik geen moment dat hij zo goed zou worden," zei Briatore tegen La Politica nel Pallone.

De Italiaan denkt overigens niet dat Button ook maar enige kans heeft op de wereldtitel in 2012, omdat Sebastian Vettel weer zal domineren. "Ik kan niet wachten tot dit seizoen voorbij is, het is zo saai. Alleen denk ik niet dat volgend jaar heel anders zal verlopen. Zelfs Mark Webber kan Sebastian Vettel niet meer uitdagen. Met dezelfde regels zie ik ook niet hoe Ferrari de aansluiting moet vinden bij Red Bull Racing en McLaren. In zeventien jaar in de Formule 1 heb ik nog nooit meegemaakt dat een team in twee maanden tijd zes tot zeven tienden van een seconde goed maakte."