Silicon Knights grijpt terug op oud succes

Terry (Lord_Hydra)

Gamestudio Silicon Knights gooit de handdoek nog niet in de ring. Het gamebedrijf is van plan met de veertig overgebleven medewerkers een spel te maken dat teruggrijpt naar wat Silicon Knights groot heeft gemaakt. Dat zegt een woordvoerder van de gamestudio tegenover het gameweblog Kotaku.

Het is niet bekend om welk spel het gaat. De studio brak in 1996 door met het actieavontuur Blood Omen: Legacy of Kain voor de eerste Playstation. Ook Eternal Darkness: Sanity's Requiem uit 2002 voor de Gamecube is een bekende hit.

Het Canadese bedrijf heeft dinsdag tegen de Canadese krant Financial Post bevestigd dat het 45 medewerkers op straat heeft moeten zetten omdat de productie van een spel door de uitgevers werd stopgezet. Silicon Knights werkte onder meer aan een spel voor uitgever Sega. Om welke uitgever het precies gaat, is niet bekend.

Silicon Knights wordt al tijden met enkele nieuwe spellen in verband gebracht. Zo zou het gamebedrijf werken aan een game voor Sega, een vervolg op het in 2008 uitgegeven actierollenspel Too Human en een spel met de titel Siren in the Maelstrom. Woordvoerders van de gamestudio houden op dit moment de lippen stijf op elkaar over de werkzaamheden van het bedrijf.


Silicon Knights grijpt terug op oud succes (Foto: Novum)