Sony noteert miljoenenverlies in tweede kwartaal

Terry (Lord_Hydra)

Sony heeft in het tweede kwartaal van zijn financiële jaar een verlies geleden van omgerekend 257 miljoen euro. De hardwaregigant wijt het verlies aan de tegenvallende verkoop van lcd-televisies en de wisselkoers van de yen. De gameafdeling heeft minder omgezet dan gehoopt, laat Sony woensdag weten.

De gameafdeling van Sony maakt deel uit van Sony Consumer Products & Services. Deze overkoepelende afdeling draaide 329,5 miljoen euro verlies, terwijl vorig jaar 9,3 miljoen euro winst werd geboekt. Ondanks het verlies zijn meer spelcomputers verkocht in vergelijking met het tweede kwartaal een jaar eerder.

Van de PlayStation 3 werden in het kwartaal 3,7 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 3,5 miljoen. Om dit te bereiken, heeft Sony de prijs van de spelcomputer wel moeten verlagen. Ook de gameverkoop steeg met twee miljoen exemplaren naar 37,4 miljoen spellen.

De kwartaalverkoop van de PSP steeg met tweehonderdduizend stuks naar 1,7 miljoen exemplaren. Ook hier was een prijsverlaging en de introductie van een goedkoper model nodig om meer omzet te draaien. Deze stijging heeft niet gezorgd voor meer verkochte spellen. Waar vorig jaar nog elf miljoen games verkocht werden, waren dat er nu nog 8,1 miljoen.


Sony noteert miljoenenverlies in tweede kwartaal (Foto: Novum)