Overtoom ziet Kameroen wel zitten

Frank (franklop)

De kans dat Willie Overtoom Kameroens international wordt, wordt steeds groter. De speler van Heracles Almelo, die half Kameroens is en ook in het Afrikaanse land werd geboren, had dinsdag in Amsterdam een gesprek met een hoge functionaris van de voetbalbond van Kameroen, schrijft De Telegraaf. "De kans is toegenomen dat ik voor Kameroen kies."

"Het was een positief gesprek", laat Overtoom optekenen. De 25-jarige middenvelder denkt bovendien een goede kans op speelminuten te hebben. "Er is me verteld dat Kameroen veel goede verdedigers, controlerende middenvelders en aanvallers heeft, maar men op zoek is naar creatieve middenvelders. Ik weet nu dat ik veel kans maak om te spelen en Kameroen me graag wil hebben."

Overtoom wil een beslissing echter niet overhaast nemen. "Ik laat het gesprek nu op me inwerken en ga er dan serieus over nadenken." Voordat Overtoom voor een interlandcarrière bij de Ontembare Leeuwen kiest, wil hij de ploeg eerst nog aan het werk zien. "Ze spelen op 11 en 13 november een toernooi in Marrakech in Marokko."