Messi: "Record breken is niet mijn doel"

donroyco

Lionel Messi maakte dinsdag zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van Barcelona. De Argentijn is niet bezig met het clubrecord, maar met winnen. Messi scoorde dinsdag in het Champions League-duel met Viktoria Plzen een hattrick. Zijn eerste doelpunt, waarmee hij vanuit een strafschop de score opende, betekende zijn tweehonderdste goal in dienst van de Catalanen. Het record staat op naam van Cesar Rodriguez. Hij scoorde 235 doelpunten voor Barcelona.

"Ik ben blij met de wedstrijd, het resultaat en dat ik mijn tweehonderdste doelpunt heb bereikt, maar het meest blij ben ik over de einduitslag", zegt Messi tegen TVE. "Het was een lastig duel vanwege het resultaat van het veld, omdat zij druk zetten en overtredingen maakten. Maar we hebben het goed gedaan."

"Het is niet mijn doel om het record van Rodriguez te breken", vertelt hij. "Ik wil gewoon het team blijven helpen door te winnen en te scoren." Zijn eerste doelpunt voor Barcelona was in mei 2005 in het duel tegen Albacete, toen hij zeventien jaar oud was.