Strijd om C1000 is begonnen

Redactie

Verschillende partijen hebben een bod ingediend voor de supermarktketen C1000. Dat vertellen bronnen dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Onder andere private-equitypartijen BC Partners en Bain Capital hebben een bod hebben gedaan op de keten die nu in handen is van CVC Capital.

Mogelijke overige geïnteresseerden kunnen de bedrijven Plus en Sligro Food zijn, die eerder hebben aangegeven interesse te hebben in C1000, of een deel daarvan. Ook het Duitse Edeka zou tot de bieders kunnen behoren.

Ook is het waarschijnlijk dat Ahold overweegt om enkele winkels over te nemen van C1000. De dominante marktpositie van Ahold weerhoudt het bedrijf ervan om een bieding op alle winkels te doen.

Jumbo, met een marktaandeel van 5,5 procent in Nederland, kan ook een bod gedaan hebben. Jumbo heeft waarschijnlijk wel een andere bedrijf gevonden om gezamenlijk een bod mee uit te brengen, omdat de supermarktketen nog steeds druk is met het integreren van het overgenomen Super de Boer.

De veiling wordt geleid door Goldman Sachs en C1000 wordt op een waarde van één miljard euro ingeschat. CVC kocht het bedrijf in 2008 voor 695 miljoen euro. C1000 is op Ahold na de grootste supermarktketen van Nederland met ongeveer vierhonderd winkels. De omzet in 2010 kwam uit op 3,7 miljard euro.