F1-kalender 2012 roept vraagtekens op

Peterselieman

De Formule 1-kalender 2012 leek al in kannen en kruiken, maar de laatste weken zijn over enkele races vraagtekens gerezen. Daarom gaan de Formule 1-bazen donderdag dit item in Genève bij een vergadering van de F1 Commission bespreken.

Allereerst is er de race in Bahrein die dit seizoen vanwege alle onrust in dat koninkrijk niet door kon gaan. Deze is nu de kop ingedrukt en het zou er volgens de autoriteiten weer veilig zijn, maar het kan zomaar zijn dat er in 2012 een nieuwe Arabische Lente de kop opsteekt, waardoor de wedstrijd wederom niet door kan gaan.

De tweede race die met vraagtekens omgeven wordt is die in Zuid-Korea. Dit seizoen stond de wedstrijd voor de tweede keer op het programma, maar de organisatoren hebben door laten schemeren dat het mogelijk al de laatste keer is geweest. Er wordt stevig verlies geleden en als de overheid dit niet bij wil passen dan lijkt het over en sluiten te zijn, omdat Formule 1-baas Bernie Ecclestone aangegeven heeft dat er over het contract niet meer valt te onderhandelen.

De laatste wedstrijd die in de problemen verkeert is de Grand Prix van de Verenigde Staten. In Austin, Texas, wordt een gloednieuw circuit gebouwd. Dit verloopt niet zonder slag of stoot, waardoor waarschijnlijk pas op het laatste moment duidelijk zal worden of de deadline gehaald zal gaan worden of niet.