Renault blij met rol als motorenleverancier

Peterselieman

Renault is blij met de huidige rol die het in de Formule 1 heeft. Het Franse merk bezat een eigen renstal, maar heeft deze verkocht aan Genii Capital en Group Lotus, waardoor Renault sinds dit seizoen alleen nog maar motorenleverancier is.

"We zijn erg tevreden over onze huidige rol, waarbij we alleen motoren leveren aan teams. We denken dat het veel beter is voor ons merk om alleen nog motoren en technologieën te leveren aan teams," zei Renault-baas Carlos Ghosn.

Volgend seizoen levert zijn team de motoren aan Lotus Renault GP, Red Bull Racing, Team Lotus en Williams. Daarnaast sloot Ghosn niet uit ooit weer met een eigen team terug te keren als constructeur. "Zeg nooit nooit, maar je kunt ervan uitgaan dat dit de komende drie tot vijf jaar niet gaat gebeuren," zei Ghosn die weet dat het team in 2005 en 2006 met Fernando Alonso de titels greep in de Formule 1. Het manipuleren van de race in Singapore in 2008 heeft uiteindelijk geleid tot de huidige constructie waarbij Renault alleen maar motorleverancier is.