[Upd] Vijftien miljoen verlies voor PSV

Niels (DerMeister)

PSV heeft afgelopen seizoen een enorm financieel verlies geleden. Volgens het Eindhovens Dagblad leed de ploeg volgens het een verlies van ruim tien miljoen euro. Vanmiddag worden de cijfers gepresenteerd.

Voor het seizoen 2011/2012 moeten de cijfers beter uit gaan vallen. PSV verkocht namelijk de grond om het Philips Stadion en trainingscentrum De Herdgang aan de gemeente. Daarmee verdiende de Eindhovense ploeg een bedrag van 48 miljoen euro. Zonder dat bedrag zou de club op papier failliet zijn geweest. Door de constructie is het eigen vermogen aangevuld en wordt er op de lasten bespaard. Er staat wel tegenover dat PSV veertig jaar lang erfpacht moet betalen aan de gemeente Eindhoven.

Update 11.44 uur

PSV heeft bekendgemaakt dat er over het afgelopen boekjaar een verlies van 15,5 miljoen euro geleden is. Er werd rekening gehouden met een verlies van twintig miljoen euro, waardoor de cijfers beter uitvallen dan gedacht. Een seizoen eerder bedroeg het verlies nog 17,5 miljoen euro. De omzet steeg van 51,8 naar 55,1 miljoen euro.

De verwachting is dat het verlies volgend jaar minimaal gehalveerd zal zijn, dit jaar is het overgangsjaar waarin de nieuwe structuur ingevoerd wordt en daarna moet de club weer gezond draaien met een sluitende begroting.