Weer zes NEC-hooligans melden zich

Redactie

De politie heeft maandag vier NEC-hooligans aangehouden. Daarnaast hebben nog twee NEC'ers zich telefonisch gemeld. Zij worden later gearresteerd. Het totaal aantal hooligans dat is aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen na afloop van Vitesse - NEC staat nu op negentien. Dat zegt een woordvoerder van de politie maandag.

De arrestanten zijn tussen de 14 en 32 jaar en komen uit de omgeving van Nijmegen. Donderdag zette de politie 22 foto's online van mogelijke relschoppers, waarover 21 tips binnenkwamen. De politie zoekt nog vijftien hooligans. Hun foto's staan nog online.

Na de derby op 16 oktober bekogelden NEC-aanhangers de politie met stokken en stenen. Ze waren gefrustreerd omdat NEC had verloren. Ook probeerden ze de confrontatie aan te gaan met supporters van Vitesse, maar dat kon de ME voorkomen. Bij de rellen raakten vijf agenten gewond.

Acht supporters die kort na de wedstrijd werden aangehouden, moeten 15 november voor de rechter verschijnen. Daarop vooruitlopend besloot de KNVB dat vijf relschoppers een landelijk stadionverbod krijgen voor zes jaar. Daarnaast besloot burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen dat de vijf de komende twee jaar niet meer in de buurt van het stadion van NEC mogen komen.