Kovalainen blij met veertiende plaats in India

Peterselieman

Heikki Kovalainen eindigde gisteren in de Grand Prix van India op een veertiende plaats, voor de Williams van Rubens Barrichello die wel een pitstop extra nodig had. De Fin van Team Lotus kon een groot deel van de race het tempo van de coureurs voor hem goed bijhouden, maar moest pas na de laatste pitstop terrein prijsgeven.

"Ik had een goede start. Misschien niet zo goed als de laatste twee races, maar ik kwam zonder problemen de eerste bochten door. Daarna had ik een erg sterke race. Op een gegeven lag ik zelfs tiende en de auto voelde de hele middag geweldig aan. Ook na de eerste pitstops wist ik nog hetzelfde tempo te rijden als Bruno Senna, die voor me reed. Ik verloor daarna nog veel tijd bij het lappen van de HRT's, maar als dat niet was gebeurd, was ik waarschijnlijk toch niet hoger geëindigd. Het was een lekker gevoel om in het middenveld mee te doen," zei Kovalainen.

Zijn teamgenoot Jarno Trulli kende een minder fortuinlijke race. De Italiaan was bij de incidenten in de eerste ronde betrokken en moest daardoor met schade de pits opzoeken. Daarna kwam hij niet meer in zijn racetempo en eindigde hij als negentiende en laatste op het Buddh International Circuit.