Haase blijft veertigste

Redactie

Tennisser Robin Haase staat ook deze week weer veertigste op de wereldranglijst. De Hagenaar verloor afgelopen week in Wenen in de eerste ronde van Jarkko Nieminen, maar dat deed zijn positie op de ranglijst geen kwaad. Ook deze week in Basel krijgt Haase het niet makkelijk. Hij is in de eerste ronde aan Andy Murray gekoppeld.

Achter Haase is Thomas Schoorel de tweede Nederlander. De Amsterdammer zakte een plaats en is nu 130e. Igor Sijsling won twee posities en is de nieuwe nummer 145. Ook Jesse Huta Galung (190) staat bij de beste tweehonderd tennissers. Thiemo de Bakker wil daar weer naartoe. Hij steeg een positie en staat nu 221e.

Aan de top van de wereldranglijst veranderde weinig. Novak Djokovic staat eerste voor Rafael Nadal, Murray en Roger Federer. David Ferrer is de laatste man in de top vijf. Robin Söderling blijft zesde en Tomas Berdych zevende.

Jo-Wilfried Tsonga steeg dankzij zijn toernooizege in Wenen van de negende naar de achtste plaats en dat ging ten koste van Mardy Fish. Gaël Monfils staat tiende. Juan Martin del Potro verloor in Wenen de eindstrijd, maar klom toch een positie. De Argentijn staat veertiende.