Kvitova stijgt naar tweede plaats

Stefan (sportfreak)

Petra Kvitova is de nieuwe nummer twee van de wereldranglijst. De Tsjechische won zondag de WTA Championships en klom daardoor van drie naar twee, haar hoogste positie ooit. Caroline Wozniacki werd in Istanbul al in de poulefase uitgeschakeld, maar verzekerde zich wel al van de eerste plaats. Verliezend finaliste Victoria Azarenka klom van vier naar drie.

Maria Sharapova zakt twee plaatsen en staat nu buiten de top drie op de vierde positie. Na Li blijft vijfde en ziet Samantha Stosur naderen. De Australische reikte in Turkije tot de halve finale en klom van de zevende naar de zesde positie. Dat ging ten koste van Vera Zvonareva die de omgekeerde weg aflegde. Agnieszka Radwanska, Marion Bartoli en Andrea Petkovic completeren de top tien.

Arantxa Rus zakte twee posities en staat nu 84e. Daarmee blijft ze de beste Nederlandse. Michaëlla Krajicek kwam weer dichter bij de top honderd. Ze haalde bij het ITF-toernooi in het Britse Barnstaple de kwartfinale en steeg daardoor van 109 naar 108. Bibiane Schoofs zakte van 156 naar 158, Kiki Bertens van 196 naar 199.


Kvitova stijgt naar tweede plaats (Foto: Novum)