Massa begrijpt niets van straf

Peterselieman

Felipe Massa en Lewis Hamilton kenden vandaag in de Grand Prix van India hun zoveelste aanvaring dit jaar. Verschil met de vorige keren was dat niet Hamilton maar Massa bestraft werd. De Braziliaan begrijpt niet dat hij een drive-through penalty gekregen heeft.

In de 25e ronde op het Buddh International Circuit probeerde Hamilton bij bocht vijf Massa te passeren, maar kwam net tekort, waarna Massa instuurde. De Ferrari en McLaren raakten elkaar, waarbij Hamilton met schade naar de pits moest en Massa in eerste instantie door kon.

"Wat mij betreft zat ik voor hem. Ik remde later en zat op de racelijn. Ik stuurde in en zag hem niet naast me, omdat hij achter me reed. Hij raakte mijn achterwiel. Eerlijk gezegd snap ik dus niet waarom ik bestraft ben. Ik weet dat hij op het rechte stuk naast me zat, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het rempunt en toen zat hij niet naast me," zei Massa.

"Ik stuurde in, want ik remde later dan hij. Ik zie niet in waarom ik me zou moeten inhouden, hij zat op het vuile gedeelte. Hij raakte me niet aan de zijkant, maar van achteren. Als hij echt naast me had gezeten, had ik de deur niet dichtgegooid," zei de Braziliaan die niets van een vete tussen hem en Hamilton wil weten. "Misschien voor hem, maar ik heb niets misdaan. Als het een andere coureur was geweest, had ik hetzelfde gedaan."

Hamilton beëindigde de race uiteindelijk op een zevende plaats. Massa zou de finishvlag niet zien, omdat de ophanging van de Ferrari linksvoor afbrak nadat de Braziliaan een kerbstone iets te hard had geraakt.