Slagbomen Ketelbrug open na lange storing

Redactie

Door een storing zijn de slagbomen van de Ketelbrug tussen Lelystad en Emmeloord zondag uren dicht geweest. In beide richtingen stond rond 13.15 uur nog wel file op de A6, maar het komt weer langzaam op gang. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Aanvankelijk ging de brug niet meer dicht. Toen dat uiteindelijk weer lukte, gingen de slagbomen niet meer open. De politie leidde het verkeer via de vluchtstrook terug.

"De Ketelbrug geeft vaker problemen", legt een woordvoerder van de VID uit. "De vorige keer dat daar een dergelijke storing was, duurde het tot 18.00 uur voordat de slagbomen open gingen. Zo lang blijven mensen niet wachten."

De Ketelbrug ging in oktober 2009 plotseling open. Een auto botste daardoor tegen het geopende deel, waardoor twee volwassenen en een kind botbreuken opliepen. Een brugwachter werd verdacht van het indrukken van een knop, maar deskundigen vonden de zogenoemde logrol waar dat uit zou blijken niet geheel betrouwbaar. De brugwachter werd daarom vrijgesproken van nalatigheid.


Slagbomen Ketelbrug open na lange storing (Foto: Novum)