'Club Brugge ontslaat Koster'

Sjors (Sj0rSz)

Adrie Koster kan op zoek naar een nieuwe baan. De trainer van Club Brugge is door de directie van de Belgische club ontslagen. Dit meldt Sporza vanochtend.

Volgens het Belgische medium was de 4-5 nederlaag tegen Racing Genk de druppel die de emmer deed overlopen. Het was voor Koster de vierde nederlaag op rij, waarna de directie besloot de Nederlander de laan uit te sturen.

Koster begon in het seizoen 2009/2010 bij Club Brugge en liet prompt een frisse wind door de selectie waaien. Zo viel hij onder meer op vanwege zijn open communicatieve aanpak en gedurfde, aanvallende tactiek. De aanhang van de club vond het geweldig en steunde de trainer ook in mindere tijden.

Inmiddels was er een nieuw bestuur aangetreden en vernieuwde zo'n beetje alles wat los en vast zat. Ook Koster zou hier aan moeten geloven, maar door zijn populariteit onder de supporters mocht hij blijven zitten.

Na de laatste nederlaag was de directie echter van mening dat het zo niet langer kon en stuurde hem weg. Onze landgenoot wordt in de komende twee wedstrijden waarschijnlijk vervangen door assistent-coaches Philippe Clement en Rudy Verkempinck