[Video] Rutten gaf Blom na afloop geen hand

Sjors (Sj0rSz)

Fred Rutten, trainer van PSV, was na afloop van de topper tegen FC Twente laaiend. Kevin Blom stuurde Kevin Strootman in de tweede helft met een rode kaart van het veld, nadat hij Luuk de Jong onderuit haalde.

Rutten koos ervoor om arbiter Blom na afloop van de wedstrijd geen hand te geven. "Je kunt het ook anders zien. Ik gaf de twee assistent-scheidsrechters wel een hand. Er zijn echter twee lichtpunten. Het seizoen is nog lang, we kunnen deze fout van de arbiter herstellen. Bovendien wordt deze kaart geseponeerd", was zijn duidelijke taal.

Daarnaast was de trainer enthousiast over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Dit was een uitstekende wedstrijd voor het publiek, met twee aanvallende ploegen en eentje was duidelijk de betere; PSV. Vooral tactisch heeft mijn team het heel goed gedaan, we hadden bijna de hele wedstrijd controle", aldus Rutten. "Ik ben heel erg teleurgesteld in het resultaat. Niet in mijn team, dat kan ik alleen maar een compliment geven. Dit was een wedstrijd van een vrij hoog niveau."

Wilfred Bouma kon zich uitstekend in de woorden van zijn oefenmeester vinden. "We speelden hier onze beste wedstrijd van het seizoen, denk ik. Dat de beloning in de vorm van drie punten uitgebleven is, kwam niet door ons. Door wie wel, lijkt me duidelijk. De hoofdpersoon zal dat zelf wel weten. Hij heeft onze wedstrijd verziekt."

"Het was een gewoon duel om de bal. Ik dacht zelfs dat Blom niet eens een kaart zou geven", mopperde Bouma. Strootman kon zich na het zien van de rode kaart niet meer beheersen. Na afloop van de wedstrijd had de middenvelder dan ook geen trek in een gesprekje met de aanwezige media. "Dat is misschien ook beter", beschermde de routinier zijn ploeggenoot. "Hij was helemaal over de rooie. Begrijpelijk."


Een filmpje van het voorval tussen Strootman en De Jong