[Bundesliga] Bayern thuis te sterk voor Nürnberg

Peterselieman

Bayern München heeft zich hersteld van de nederlaag vorige week tegen Hannover 96. In de Allianz Arena werd met 4-0 van FC Nürnberg gewonnen. Door treffers van Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger en Franck Ribéry stond de club uit Beieren bij rust al op een comfortabele voorsprong. Gomez tekende na de thee voor zijn tweede treffer.

Klaas Jan Huntelaar was twee keer trefzeker voor Schalke 04 tijdens de 3-1 zege op TSG Hoffenheim. De Nederlandse spits scoorde in de 73e minuut vanaf de strafschopstip en schoot drie minuten later opnieuw raak. Raul had de ploeg van trainer Huub Stevens al op voorsprong gezet, maar via Vedad Ibisevic werd het gelijk. Ryan Babel en Edson Braafheid speelden de hele wedstrijd voor Hoffenheim.

Borussia Dortmund verspeelde punten op bezoek bij VfB Stuttgart. De landskampioen speelde met 1-1 gelijk. De thuisploeg kwam via Serdar Tasci zelfs op voorsprong, Lukasz Piszczek hielp zijn ploeg langszij. Dortmund zakt naar de derde plaats met 20 punten. Bayern gaat nog steeds aan kop met een puntentotaal van 25, vier meer dan Schalke.

Borussia Mönchengladbach was thuis met 2-1 te sterk voor Hannover. Marco Reus was met twee treffers de grote man bij de thuisploeg, Emanuel Pogatetz deed iets terug.

VfL Wolfsburg ging voor eigen publiek onderuit tegen Hertha BSC: 2-3. Mario Mandzukic en Marcel Schäfer scoorden voor de thuisploeg, maar dankzij Raffael, Pierre-Michel Lasogga en Levan Kobiashvili gingen de punten mee naar Berlijn.


Bayern thuis te sterk voor Nürnberg (Foto: Novum)