EA maakt verlies over het 2e kwartaal

Stefan Walthie (StefanW)

Electronic Arts heeft haar tweede kwartaal, wat eindigt op 30 september, met een verlies afgesloten. Net als vorig jaar, toen een verlies in het tweede kwartaal werd gemaakt van USD 201 miljoen, is het tweede kwartaal van 2011 een verlies gemaakt van USD 340 miljoen.

Wel is de omzet van het bedrijf gestegen naar USD 715 miljoen. De grootste stijging in inkomsten kwam vanuit online aankopen, met name aankopen van add-ons en online passes, welke met 40% stegen naar een omzet van USD 234 miljoen. Ook de release van FIFA 12 heeft het verlies iets weten te beperken.

Voor het komende kwartaal is men een stuk hoopvoller, omdat hier de grote inkomsten in vallen van de releases van FIFA 12 en Battlefield 3. Ook de release van Madden NFL 12, met ruim drie miljoen verscheepte exemplaren, moet het leed wat gaan verzachten. Met de release van Star Wars: The Old Republic op 20 december zal dit spel mogelijk ook nog een kleine duit in het zakje doen. Het derde kwartaal zal hoe dan ook een cruciale blik gaan geven in de toekomst van het bedrijf.