Activisten willen Lady Gaga slajurk aanmeten

Redactie

Indiase dierenrechtenactivisten hopen dat Lady Gaga komend weekeinde poseert in een slajurk. De zangeres, die vorig jaar bij de MTV Video Music Awards nog in een vleesjurk verscheen, brengt een bezoek aan India. Ze vragen de zangeres gedurende haar bezoek ook geen vlees te eten.

De dierenrechtenorganisatie PETA India heeft de zangeres een brief gestuurd met het verzoek. PETA zegt te hopen dat Gaga rekening houdt met het eerbied dat in India voor dieren bestaat. Ook zou ze moeten onderstrepen dat het belangrijk is geen vlees te eten.

"Als ze akkoord gaat, maken wij een jurk die helemaal uit sla bestaat, bij elkaar gehouden door speldjes en garen", zegt een woordvoerder van de activisten tegen persbureau Reuters. "Het wordt een lange, sexy jurk."

Het gewaad zou blad voor blad op het lichaam van Gaga worden bevestigd, wat zo'n zes uur in beslag zou nemen. "Er is iemand die water op de sla sproeit, zodat de slablaadjes niet verwelken."

Gaga is zondag aanwezig bij de eerste Formule 1-race in het land. Na afloop geeft ze een optreden in een vijfsterrenhotel in New Delhi.