Stuntman overleden bij opnames The Expendables 2

dekatophetspek

Bij een ongeluk op de set van actiefilm The Expendables 2 is een stuntman overleden. Twee stuntmannen moesten op een dam in Bulgarije een actiescène opnemen waarbij een explosief moest ontploffen. Daarbij ging iets mis. Een van de stuntmannen vond de dood en de ander ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Het ongeluk vond plaats in Elin Pelin, vlakbij de hoofdstad Sofia. De gewonde stuntman onderging donderdag een operatie van vijf uur en ligt op de intensive care. Of hoofdrolspelers Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme en Chuck Norris bij het ongeluk aanwezig waren, is onbekend.

Filmmaatschappij Nu Image/Millennium Films heeft het ongeluk tegenover de Amerikaanse tv- en filmsite Deadline bevestigd. "Onze gedachten gaan uit naar de families en de medewerkers die betrokken zijn bij deze tragedie", zo laat de filmmaatschappij weten.

Schwarzenegger twitterde drie weken geleden nog een foto van Sly, Bruce en hem op de set in Bulgarije. Het vervolg op The Expendables uit 2010 moet vanaf 17 augustus 2012 in de Amerikaanse bioscopen draaien.


Stuntman overleden bij opnames The Expendables 2 (Foto: Novum)