Amsterdamse brandweer verliest zevende man

Redactie

Het enige brandweerkorps in Nederland dat uitrukt met zeven man, Amsterdam-Amstelland, verliest dit extra paar handen defintief. Dat is de gemeente met de korpsleiding en medewerkers van de brandweer overeengekomen, meldt de gemeente Amsterdam donderdag.

Amsterdam heeft nu nog een zevende man op de wagen vanwege de complexe grachtenpanden die Amsterdam rijk is. Uiterlijk 1 januari 2014 verdwijnt deze zevende man echter. Voor die tijd moeten de ploegen en bevelvoerders nieuwe blustechnieken aanleren en oefenen. Ook worden in Zuidoost twee kazernes samengevoegd.

Medio juli stemde de gemeenteraad van Amsterdam in met een miljoenenbezuiniging op de brandweer. Toen was al duidelijk dat de bezuinigingen onder meer moesten worden bewerkstelligd door de zevende man van de wagen te laten verdwijnen. De plannen leidden eerder nog tot acties van brandweermannen.

De achterban van de Ondernemingsraad en het actiecomité dat de medewerkers van de uitrukdienst vertegenwoordigt moeten nog wel instemmen met de plannen.


Amsterdamse brandweer verliest zevende man (Foto: Novum)