Eddie Murphy: geen Beverly Hills Cop IV

Borizzz

Eddie Murphy zal niet te zien zijn in Beverly Hill Cop IV. "Ze gaan 'm niet maken", zegt de 50-jarige acteur en komiek in het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. Geruchten over een vierde deel in de komische actiefilmreeks, waarin Murphy de rol van detective Axel Foley speelde, doen al jaren de ronde.

"Geen van de scenario's was echt goed", gaat de acteur verder. "Het voelde allemaal heel geforceerd en als een herhaling van de vorige films. Dat is voor mij altijd een teken dat je het niet moet doen."

Murphy wilde met een vierde deel in de reeks zijn comeback maken als ongezouten komedieacteur, maar die revanche zit er dus niet in. Hij was de laatste jaren vooral te zien in brave familiekomedies en was ook over Beverly Hills Cop III absoluut niet tevreden.

Hij heeft wel andere plannen voor zijn rol als Foley. "Wat ik nu wil proberen is een tv-serie produceren over Axels zoon waarin Axel de politiecommissaris van Detroit is", vertelt Murphy. Hij wil hierbij voornamelijk achter de schermen actief zijn. "Ik ben te zien in de pilot en af en toe in de serie."


Eddie Murphy: geen Beverly Hills Cop IV (Foto: Novum)