FOK! Filmtip van de dag: Star Wars: Ep. 5 + 6

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Star Wars Episode 5 - The Empire Strikes Back + Episode 6 - Return of the Jedi.

Star Wars The Empire Strikes Back

Vanavond wordt de succesvolle ruimtesaga van George Lucas afgesloten met, wat vele fans bekijken als, de twee beste films uit de Star Wars-reeks. Om 20.30 uur beginnen we met Star Wars Episode 5 - The Empire Strikes Back. De film begint drie jaar na het verhaal van A New Hope. De Deathstar is niet meer en Luke Skywalker en Han Solo zijn nu officieel lid van de rebellen. Solo heeft echter te kampen met premiejagers in verband met een schuld bij Jabba the Hutt, een 600 jaar oude gangster van de planeet Nal Hutta. Luke Skywalker krijgt ondertussen te horen wie zijn echte vader is.

Star Wars Return of the Jedi

Om 23.00 uur vervolgen we dan met het laatste deel uit de reeks. Star Wars Episode 6 - Return of the Jedi speelt zich een jaar na het vorige deel af. Het Galactische Keizerrijk werkt aan een nieuwe Deathstar. Luke vertrekt naar de planeet Dagobah om zijn training als Jedi af te maken. Wat volgt is een epische strijd tussen goed en kwaad. Zullen de rebellen er in slagen om het keizerrijk tegen te houden?

Star Wars Episode 5 - The Empire Strikes Back + Episode 6 - Return of the Jedi zijn vanavond vanaf 20.30 uur te zien op RTL7.