FOK!Filmtip van de dag: Cocoon

Borizzz

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Cocoon.

Cocoon is een Amerikaanse science-fiction film uit 1985. Een groepje bejaarden wil eens gek doen en ze besluiten met regelmaat te gaan zwemmen in het zwembad van een leegstaande villa in de buurt. Ze ontdekken echter al snel dat de villa bewoond wordt door (wat ze vermoeden) buitenaardse wezens. Ook liggen er vreemde cocons op de bodem van het zwembad. Dit weerhoudt de oudjes echter niet om vaker gebruik te maken van het zwembad want ze doen er vreemde, verjongende krachten op.

In Cocoon komt, net als in de film E.T. van een paar jaar daarvoor, het dagelijkse leven van een aantal aardbewoners danig op zijn kop te staan door persoonlijk contact met buitenaardse bezoekers. In plaats van kinderen in de hoofdrollen zien we nu juist een groepje ouderen. Cocoon is geen standaard science fictionfilm waarin de goeden tegen de slechten strijden op hoog kosmisch niveau, maar vooral een grappige en ontroerende film voor jong en oud. Terecht kreeg de film twee Academy Awards, een voor de beste mannelijke bijrol voor Don Ameche en een voor de Visuele Effecten. 

Cocoon is vanavond om 20:30 te zien op RTL 8.