Project 1t4i houdt kans op World Tour

Niels (DerMeister)

De Nederlandse wielerploeg Project 1t4i maakt mogelijk toch nog kans op een World Tour-licentie. Het team, dat dit seizoen nog als Skil-Shimano door het leven ging, kan profiteren van financiële problemen bij Geox-TMC, schrijft wielerwebsite Cyclingnews. Geox-TMC zit in financiële nood nadat hoofdsponsor Geox onlangs bekend heeft gemaakt niet verder te gaan.

Project 1t4i werd door de internationale wielerunie UCI niet bij de beste twintig ploegen ingedeeld. De Nederlandse formatie stond 21e, op vier punten van de nummer twintig, laat teammanager Iwan Spekenbrink aan Cyclingnews weten. "Dat weten we omdat de UCI ons dat verteld heeft."

Een woordvoerder van de UCI verdedigt tegenover de website het besluit om Geox-TMC op te nemen in de rangschikking. "We weten niet wat er met Geox gebeurt. Als ze morgen ophouden te bestaan, schuiven de andere ploegen door." Er is echter ook een ander scenario mogelijk. "Geox zou naar de licentiecommissie kunnen komen met een nieuwe sponsor en een bankgarantie."

Overigens is de twintigste plaats op de lijst van ploegen nog geen garantie op een World Tourlicentie. De nummers een tot en met vijftien, waaronder Rabobank en Vacansoleil, zijn zo goed als verzekerd van zo'n licentie. De nummers zestien tot en met twintig strijden om de laatste drie licenties.