Politieke film over Grace Kelly in de maak

Borizzz

Het leven van prinses Grace Kelly van Monaco wordt verfilmd. De Franse producent Pierre-Ange Le Pogam werkt aan de film Grace of Monaco, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Le Pogam produceerde dit jaar de actiefilm Colombiana met Zoe Saldana in de hoofdrol.

Het verhaal van de film gaat over de politieke rol van Kelly in de tijd waarin ze haar leven als Hollywood-actrice verruilde voor een bestaan als prinses. In 1962 had Monaco een hoogoplopend conflict met Frankrijk over de belastingvoordelen van het rijke vorstendom. Kelly vervulde achter de schermen een rol bij het oplossen van de ruzie.

Bronnen vergelijken het scenario tegenover The Hollywood Reporter met The King's Speech. Wie de hoofdrollen spelen, is nog onbekend.

Grace Kelly brak in 1954 door met Dial M for Murder van Alfred Hitchcock. De Amerikaanse actrice ontmoette haar aanstaande echtgenoot, prins Rainier van Monaco, een jaar later op het filmfestival van Cannes. Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten vroeg de prins Kelly ten huwelijk. Het paar trouwde in 1956. Kelly overleed in 1982 op 52-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk.


Politieke film over Grace Kelly in de maak (Foto: Novum)