Kirby kreeg tot drie maal toe ander soort game

Roy

Voordat Kirby's Adventure Wii er uitzag zoals het er nu uitziet zijn er drie projecten door Nintendo en HAL behandeld. Elk prototype was weer anders dan het voorgaande en men heeft lang getwijfeld over waar ze heen wilden.

Het eerste project was de game zoals deze op de E3 in 2005 is getoond voor GameCube. Deze versie was gericht op multiplayer met vier personen. Dit is geschrapt omdat de balans tussen singleplayer en multiplayer niet goed verwerkt kon worden.

kirby

De tweede game was er eentje waarbij je met Kirby in een cell-shaded 3D-omgeving zou gaan spelen. De game ziet men nu vooral als experiment waarin ze een uitdagende game wilde maken. Omdat het niet gelukt is om de game kwalitatief in orde te krijgen is het project geannuleerd.

kirby

Het laatste prototype was een standaard platformer in 2D. Grafisch kent de game veel overeenkomsten met Wario Shake Dimension die enkele jaren geleden voor Wii verscheen. Deze Kirby-game zou grote gelijkenissen vertonen met de eerste Kirby-game op Super Nintendo. 

kirby

Uiteindelijk is het Kirby's Adventure Wii geworden welke in november in de winkels komt te liggen. Deze game heeft, achteraf gezien, een beetje van alle voorgaande games. Het is een 2D-platformer, met veel multiplayermogelijkheden en 3D-graphics. Een preview van de game kun je hier lezen.