Vacansoleil blijft in World Tour

Stefan (sportfreak)

De wielerploeg van Vacansoleil is zo goed als zeker van in een plek in de World Tour voor 2012. De Nederlandse ploeg staat op de lijst van vijftien ploegen die normaal gesproken in 2012 deel uit maken van de World Tour.

De UCI maakte vandaag de lijst, waar zoals verwacht ook Rabobank op staat bekend. De beoordelingscommissie heeft bij het maken van de lijst gekeken naar de prestaties van de belangrijkste renners in 2010 en 2011, van wie al vast staat dat ze volgend jaar voor de betreffende ploeg rijden. Zo zorgt Philippe Gilbert voor veel punten voor BMC, waar de Belg volgend jaar voor zal rijden.

Helemaal zeker zijn de ploegen nog niet van de World Tour, er volgt namelijk nog een ethische, financiële en administratieve controle. Vijf ploegen zitten nog in de wachtkamer, drie daarvan zullen alsnog een plek in de World Tour krijgen.

1 t/m 15: Astana, BMC, Garmin-Cervélo, GreenEdge, Katoesja, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale , Lotto, Movistar, Omega Pharma-Quick-Step, Rabobank, RadioShack-Nissan, Saxo Bank Sungard, Sky Procycling, Vacansoleil-DCM.

16 t/m 20: AG2R La Mondiale, Geox-TMC, FDJ, Euskaltel-Euskadi, Europcar.