'Seif al-Islam Gadhafi onderweg naar Niger'

Redactie

Seif al-Islam Gadhafi, een van de zonen van wijlen Moammar Gadhafi, is onderweg naar Niger, een buurland van Libië. Dat heeft Rissa ag Boula, adviseur van de Nigerese president en raadslid in de noordelijke stad Agadez, dinsdag gezegd. Ag Boula is een voormalig rebellenleider van de nomadische Toearegs.

Seif neemt waarschijnlijk dezelfde route als zijn broer Al-Saadi, die in september uitweek naar Niger. Volgens Ag Boula wordt Seif begeleid door leden van de Toeareg-gemeenschap. De Toearegs behoorden tot de trouwste bondgenoten van Gadhafi.

Al-Saadi, die niet wordt gezocht door het Strafhof maar wel een sanctie van de Verenigde Naties opgelegd heeft gekregen, staat momenteel in de hoofdstad van Niger Niamey onder huisarrest.

De regering van Niger heeft laten weten dat leden van het regime van Gadhafi die worden gezocht door het Internationaal Strafhof zullen worden overgedragen aan het hof. Seif is de enige van de twee overlevende leden van het oude bewind die worden gezocht vanwege misdaden tegen de menselijkheid.


'Seif al-Islam Gadhafi onderweg naar Niger' (Foto: Novum)