Ruim 53% FOK!kers koopt DLC

Roy

53.4 procent van de bezoekers op FOK!games met een console koopt weleens DLC (downloadable content) voor hun games. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder bijna 700 deelnemers. De rest koopt of geen DLC, of heeft geen gameconsole.

FOK!kers lopen daarmee ruim twee procent voor op de Noord-Amerikanen waarbij het percentage bleef steken op 51 procent. Wel geven de stemmers aan dat het vooral afhankelijk is van de prijs van de betreffende DLC. Geld uitgeven voor een goudkleurig pistool lijkt daarmee minder populair dan nieuwe episoden voor bijvoorbeeld een game als Fallout New Vegas.

Enkele quotes:

Redboyke: "Alleen als het echt iets leuks is en niet te duur."

Yi-Long: "Met bepaalde DLC heb ik geen problemen, als het ECHT een toevoeging is dat niet puur en alleen expres is weggelaten uit de release om er vervolgens na een paar weken een slaatje uit te slaan, maar helaas is er voor ieder stuk goede DLC zo'n 30 stukken DLC dat puur en alleen om uitmelken en geldklopperij gaat..."

Rikketik: "Vooral nummers voor Rock Band 2 en 3, afgewisseld met een paar kleine extra's hier (kostuums voor Street Fighter bijvoorbeeld) en nieuwe missies daar (bijv. voor Mass Effect 2). Het merendeel was mijn geld meer dan waard trouwens."