[Upd][MotoGP] Gresini toch naar Valencia

Peterselieman

De dood van Marco Simoncelli heeft er stevig ingehakt bij het motorsportteam van Fausto Gresini. De Italiaan had zijn landgenoot die afgelopen weekend in Maleisië om het leven kwam onder contract staan. Daarom zal hij zijn Moto2- en MotoGP-machines niet laten racen bij de laatste race in Valencia.

Simoncelli racete sinds 2010, toen hij debuteerde in de MotoGP, voor het team van Gresini en had net zijn contract met een seizoen verlengd. Hij zou gaan rijden op een fabrieksmachine van Honda. Zo ver kwam het door de fatale crash op het circuit van Sepang niet meer.

"Mijn team zal niet in actie komen tijdens de Grand Prix van Valencia en de tests die hierop volgen," zei Gresini tegen Corriere dello Sport. De teambaas is kapot van de crash. "De dag erop lijdt je alleen maar meer. Alles gebeurde zo snel, ik heb er geen woorden voor. Ik weet dat het gevaarlijk is en dat het bij het spel hoort, maar je hoopt altijd dat er niets gebeurt. Maar wanneer het wel gebeurt en je er midden in staat dan verandert alles, het is lastig te bevatten."

"Gedurende de crash was er een opeenvolging van negatieve omstandigheden. De motor ging naar binnen in plaats van naar buiten, zoals normaal en hij werd overreden op de breedste baan van het seizoen," zei Gresini.

"Ik heb veel herinneringen van de twee jaren die hij met ons doorgebracht heeft. Marco was spontaan, deed altijd wat hij dacht dat het beste was, had een fantastisch hart en had altijd een goed humeur. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit boos is geworden. Hij was altijd eerlijk naar zichzelf en naar anderen en was iemand die van uitdagingen hield. Wij, zijn team, waren het instrument om zijn dromen uit te laten komen en zijn passie te laten ontketenen."

Update 20:56 uur

Fausto Gresini zal toch naar het circuit van Valencia gaan voor de laatste race van het motorsportseizoen 2011. Het hele weekend zal er bij de renstal het nummer 58 te zien zijn, het nummer waarmee Marco Simoncelli in de MotoGP reed.

Het team moet nog beslissen of MotoGP-rijder Hiroshi Aoyama of de Moto2-rijders Michele Pirro en Yuki Takahashi in actie zullen gaan komen bij het raceweekend dat van 4 tot en met 6 november loopt.