Vier Nederlanders genomineerd voor Gouden Bal

Niels (DerMeister)

Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart zijn allen genomineerd voor de FIFA Gouden Bal 2011. Het kwartet werd door Van Persie aan de vooravond van het WK in Zuid-Afrika nog omgedoopt tot De Grote Vier van Oranje.

FC Barcelona is het best vertegenwoordigd op de voorlopige shorlist met spelers die kans maken op de Gouden Bal. De Champions League-winnaar van afgelopen jaar heeft tien speler op de lijst staan; Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Abidal, Pique, Fabregas, Dani Alves, Villa en Alexis Sanchez.

Volgens El Mundo Deportivo staan, naast de tien Barcelona-spelers en de vier Nederlanders, de volgende namen op de voorlopige lijst: Iker Casillas, Xabi Alonso, David Silva, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Mario Gomez, Miroslav Klose, Thomas Müller, Franck Ribéry, Samuel Eto'o, Sergio Agüero, Luis Suárez, Diego Forlan, Javier Hernandez, Wayne Rooney, Neymar en Antonio Di Natale. Daarmee zijn 34 van de 50 genomineerde namen al uitgelekt.|

Op 1 november zullen de FIFA en het tijdschrift France Football de 23 spelers bekendmaken die uiteindelijk kans zullen maken op de troffee, waarmee de beste voetballer van het jaar wordt onderscheiden. De namen van de drie uiteindelijke finalisten worden op 5 december bekendgemaakt. Tijdens een gala op 9 januari 2012 wordt bekend wie de opvolger zal worden van Lionel Messi. De Argentijn is grote favoriet om de Gouden Bal dit jaar opnieuw te winnen.


Cristiano Ronaldo won de Gouden Bal in 2008 (Foto: Pro Shots)