Facebook wil creditsysteem uitbreiden naar andere platforms

Menno (tuut-chips)

Facebook wil het creditsysteem waarmee je op Facebook ingame items kunt kopen, uitbreiden naar andere platforms. Daarvoor is een proef gestart met de game Collapse! Blast. In de game, die niet op Facebook speelbaar is, kunnen toch items met Facebook-credits gekocht worden.

De Facebook-API wordt steeds meer in allerlei websites geïntegreerd, en het lijkt erop dat nu dus ook games aan de beurt zijn. Als de pilot succesvol blijkt zal het vast in meer games worden toegepast. Je kunt dan in plaats van Paypal of je creditcard, Facebook gebruiken om ingame items te kopen. Op veel sites kan al met Facebook ingelogd worden, en straks kunnen we er dus ook onze rare hoedjes of armor mee kopen.

Aan de andere kant willen veel developers die nu games maken voor Facebook, graag van het sociale netwerk af. Zelfs Zynga, die door Facebook groot is geworden, probeert zich ervan los te weken. Dit komt door de hoge premies die Facebook vangt op de Facebook-credits. Als dus blijkt dat het animo onder de developers niet al te groot is, blijven we de komende jaren nog even met Paypal en creditcards aan de gang.