Ben Affleck en Matt Damon maken weer samen film

Borizzz

Ben Affleck en Matt Damon gaan weer samenwerken. De twee willen samen een gangsterfilm maken over de crimineel Whitey Bulger, gespeeld door Damon. Affleck speelt ook in de film en gaat regisseren, schrijft de Amerikaanse tv- en film-site Deadline.

"Matt en ik zijn al een tijdje op zoek naar iets dat we samen kunnen doen", zegt Affleck. "We horen al over Whitey Bulger sinds we klein zijn en we hebben heel veel zin om het verhaal op het grote scherm te brengen." De crimineel vluchtte in 1994 en bleef zeventien jaar uit beeld bij de politie. Hij werd gezocht voor moorden, drugshandel en chantage. Bulger werd in juni gearresteerd in Santa Monica.

De film The Departed van Martin Scorsese uit 2006 is ook gebaseerd op het leven van Bulger, daarin speelde Damon een crimineel. Affleck en Damon concentreren zich voor hun film op de beginjaren van de crimineel uit Boston.

Het wordt de eerste keer sinds Good Will Hunting dat Affleck en Damon weer samen een film maken. Voor het drama uit 1997 kregen de twee een Oscar voor hun scenario. Het betekende hun doorbraak in Hollywood. Het scenario voor de film over Bulger wordt geschreven door Terence Winter, de bedenker van de serie Boardwalk Empire. Casey Affleck, de broer van Ben, krijgt ook een rol in de gangsterfilm.

De 39-jarige Affleck is ook in beeld om de verfilming van het boek The Stand van Stephen King te regisseren. Hij werkt momenteel aan de regie van de politieke thriller Argo. Wanneer de gangsterfilm met Damon in productie gaat, is nog onbekend.


Ben Affleck en Matt Damon maken weer samen film (Foto: Novum)