'Brands geeft Reis kleine kans op terugkeer'

Sjors (Sj0rSz)

Jonathan Reis keert mogelijk toch nog terug bij PSV. De Braziliaanse spits herstelt op dit moment van een zware blessure aan zijn knie en is deze week in Eindhoven om onder meer een medische check-up te ondergaan.

Het bezoek van Reis aan Eindhoven heeft vooralsnog een sociaal karakter. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, liet echter ook weten de deur nog op een kier te houden. "We gaan om de tafel om eens te bekijken hoe beide partijen de toekomst zien", liet hij aan Voetbal International weten.

Reis heeft op dit moment geen contract bij PSV, maar de Eindhovenaren investeren nog altijd tijd en geld in de Braziliaan. "We hebben ook een morele verplichting, vinden wij", lichtte Brands deze opvallende keuze toe. De aanvaller weigerde in de zomer nog een éénjarig contract bij PSV. "We hebben hem uit de goot (Reis was verslaafd aan drugs, red.) opgeraapt, daarna raakte hij zwaargeblesseerd."

Begin december 2010 scheurde Reis beide kruisbanden van zijn mediale binnenband in zijn rechterknie af. Her herstel van de speler vordert gestaag, waardoor er inmiddels geruchten gaan dat hij in januari 2012 weer op het veld staat.

Daarnaast gaan er ook nog geruchten dat PSV hem wil verleiden de laatste periode van de revalidatie in Nederland te doen. Bij de eerste testen, die eerder vandaag werden uitgevoerd, bleek namelijk dat de knie van Reis sterker was dan men aanvankelijk dacht.