Battlefield 3 wordt afgerekend op reviewscores

Stefan Walthie (StefanW)

Patrick Bach, uitvoerend producent van DICE, geeft in een interview met Eurogamer aan dat het voor ontwikkelaars moeilijk is om op iets anders dan de reviews te worden beoordeeld. Vlak voor de release van Battlefield 3 geeft Bach aan dat DICE een interne Metacritic-doelstelling heeft, die hij overigens niet publiek wil maken.

"Het is altijd moeilijk als je een nieuw project begint om een target te stellen voor de kwaliteit, maar dat is zo'n beetje de enige target die je kunt stellen. Dat is een Metascore", zegt Bach. "Uiteraard zeg je dan dat het spel gefaald heeft wanneer die score niet gehaald wordt." 

Bach zegt ook dat het lastig is als goede reviewscores zich niet vertalen in goede verkopen. Je kunt zeggen dat de kwaliteit van een spel een graadmeter is voor de verkopen, maar die vlieger gaat volgens hem niet op. "Een spel met een score van 85 kan veel beter verkopen dan een spel met 95. Je hebt dan een geweldige game gemaakt, maar de verkoopcijfers zeggen dat je geen geweldige game hebt gemaakt." Volgens Bach is dat heel vervelend voor de ontwikkelaar, omdat deze daar de rekening voor gepresenteerd krijgt.

Screenshot Battlefield 3

Battlefield 3 komt op 27 oktober uit op PC, PS3 en Xbox 360