Geld verdienen met aangepaste StarCraft

Redactie

Gamers die een modificatie maken op het strategiespel StarCraft 2 kunnen daar binnenkort geld mee verdienen. Via Blizzard Arcade worden volgend jaar aangepaste spellen gratis of tegen een kleine betaling aangeboden. Dat heeft gamestudio Blizzard, het bedrijf achter onder meer StarCraft en WarCraft, dit weekend bekendgemaakt tijdens zijn eigen evenement, Blizzcon.

De gamestudio denkt dat meer gamers een poging zullen wagen een leuk spel te verzinnen. Door gamers geld te laten verdienen, hoopt Blizzard een nieuwe hit binnen te halen.

Een aangepaste versie van het strategiespel Warcraft 3, genaamd Defense of the Ancients (DOTA) was in 2006 een enorme hit, dat zelfs leidde tot een muziekhit van de Zweedse dj Basshunter. Zowel Blizzard als Valve werkt nu aan een nieuwe versie van DOTA.

DOTA is niet het eerste en het enige spel dat naam heeft gemaakt als gratis modificatie op een bestaand spel. De populaire schietspelserie Counter-Strike begon als aangepaste versie van Half-Life, waarna het door gamestudio Valve gecommercialiseerd is tot de serie die het nu is.

Het Nederlandse Interwave Studios bracht deze maand het strategie- en schietspel Nuclear Dawn op de markt. Het spel begon in 2006 als aangepaste versie van het schietspel Counter-Strike: Source.


Geld verdienen met aangepaste StarCraft