Scrolls wordt Free-to-Play

Mendel (mendelboaz)

Minecraft-developer Mojang meldt dat hun opkomende fantasy-based collectable kaartspel Scrolls free-to-play zal worden. Dit gebeurt echter pas na een eenmalige betaling. Niet helemaal free-to-play dus.

Minecraft creator Markus "Notch" Persson meldde aan Gamasutra dat het spel gratis speelbaar is na een eenmalige betaling. Deze betaling houdt in dat je levenslang nieuwe scrolls erbij krijgt, en dat je door mee te doen aan wedstrijden ook scrolls erbij krijgt. Hij zei echter wel dat het niet helemaal free-to-play zal worden, aangezien het in feite geen gratis spel is. Het spel bevat wel free-to-play-aspecten. Persoonlijk heeft Notch een hekel aan free-to-play-games, vanwege het feit dat alhoewel het spelen van het spel gratis is, gamers zelf zo veel geld uit kunnen geven aan credits en dergelijken. Zo kan je het spel dus zo duur maken als je zelf wilt.

Velen van jullie zullen het spel Scrolls wel kennen van de rechtzaak tussen Bethesda en Mojang omtrent de naam van het spel. Bethesda vindt dat de naam Scrolls afgeleid is van hun franchise The Elder Scrolls. Veel was niet bekend over het spel Scrolls, totdat een making of-documentaire vorige week werd uitgebracht, gevolgd door het besluit van de rechters om Mojang gelijk te geven in deze zaak.

Scrolls