Sin City 2 volgend jaar in productie

dekatophetspek

Frank Miller heeft een boekje open gedaan over Sin City 2. Het vervolg van de stripverfilming gaat volgend jaar in productie. "Sin City 2 is gebaseerd op het boek A Dame to Kill for", zegt de bedenker van de strip tegen muziekzender MTV.

De film heeft ook elementen van drie korte verhalen waaronder Just Another Saturday Night. Miller vertelt ook dat de personages Nancy Callahan en Marv, in Sin City gespeeld door Jessica Alba en Mickey Rourke, terugkeren. Marv komt in de eerste film om het leven.

Het idee voor een vervolg op Sin City uit 2005 werd al jaren gepland. De stripverfilming was het regiedebuut van Frank Miller van het gelijknamige stripboek dat hij zelf schreef. Hij regisseerde de film samen met Robert Rodriguez. De twee hebben het scenario van het tweede deel net afgerond. Miller is enthousiast over de samenwerking. "Robert en ik hebben een magische chemie."

In Sin City waren Benicio Del Toro, Clive Owen, Bruce Willis en Rutger Hauer te zien. Welke acteurs in het vervolg op de film gaan spelen, is nog onbekend.