Dekker wacht op antwoord van Garmin

Peterselieman

Thomas Dekker wacht op uitsluitsel van Garmin-Cervélo-manager Jonathan Vaughters over zijn wielertoekomst. De Nederlander keerde dit jaar terug van een dopingschorsing en zet nu alle kaarten op de Amerikaanse ploeg om hem weer tussen de andere profs te laten koersen.

Dekker mocht in juli weer koersen en ging meteen aan de slag in enkele Belgische kermiskoersen. Hierna werd hij in de opleidingsploeg van Garmin ondergebracht met als doel om hem klaar te stomen voor het seizoen 2012. Vaughters stippelde hiervoor een route uit die Dekker gevolgd heeft.

Vaughters zei vorige week al tegen de NOS dat de Nederlandse wielrenner op de goede weg is. "Mooi dat Vaughters daar zegt dat Thomas heeft bewezen goed genoeg te zijn om clean in het peloton te horen, door snel progressie te maken en Duo Nomand te winnen. Het belangrijkste zijn vooral de testen en die zijn goed," zei de manager van Dekker, Martijn Berkhout.

De bal ligt nu bij Garmin dat nog moet beslissen of er in 2012 plaats is voor de Nederlander. "Wij hebben alle hindernissen genomen en goed afgesloten. We mogen concluderen dat Thomas zijn werk heeft gedaan. Wij wachten nu op verdere instructies van Vaughters en Garmin. Thomas wacht geduldig en gefocust af. Hij weet waar hij vandaan komt en kan daardoor opbrengen om geduldig te zijn."