Er wordt gewerkt aan Diablo III voor consoles

Kevin (KoosyNL)

Het hoge woord is er uit. Blizzard wil nog niet volledig bevestigen dat Diablo III naar de consoles komt, maar ze hebben wel bevestigd dat een team met deze versie van de game bezig is. Het is niet zo dat ze bij Blizzard nu allemaal bezig zijn met deze versie, want het team bestaat maar uit drie man.

Al voor lange tijd zijn er geruchten dat Blizzard met Diablo III naar de consoles zou komen. Zo waren er vacatures voor mensen die ervaring hadden met het ontwikkelen voor de PlayStation 3, heeft Blizzard laten weten serieus na te denken over games voor de console en lieten ze zelfs weten dat de controller een geweldige tool was om de game mee te besturen.

Iedereen had dan ook gehoopt dat Blizzard op Blizzcon de console-versie aan zou kondigen. Helemaal toen Blizzard's lead console designer, Josh Mosquiera, op kwam dagen. Hij kon de game nog niet bevestigen maar wist wel te melden dat ze er met drie man mee bezig zijn.

"We're not announcing anything because, literally, there's three of us on the team right now ... but that's what we're trying to do... We're trying to build the best console team at Blizzard."

Naast de vraag of Diablo III naar de console komt is er ook nog steeds geen antwoord op de vraag wanneer Diablo III eindelijk op de pc en MAC zal verschijnen.

Diablo III