'Sarkozy en Cameron botsen op EU-top'

Redactie

Op de EU-top in Brussel zou het zondag tot een aanvaring tussen de Franse president Nicolas Sarkozy en de Britse premier David Cameron zijn gekomen. Dat hebben diplomatieke bronnen laten weten aan de Britse kranten The Guardian en The Daily Telegraph.

"We zijn het zat dat je ons bekritiseert en zegt wat wij moeten doen. Je zegt dat je de euro haat, je wilde je niet aansluiten en nu wil je je bemoeien met onze bijeenkomsten", zou Sarkozy hebben gezegd.

Cameron had zondag zijn twijfels getoond over de aanpak van de financiële problemen door de eurozone. Hij zei te vrezen dat landen die de euro niet als munteenheid hebben, zoals Groot-Brittannië, worden buitengesloten. "De landen in de eurozone nemen mogelijk beslissingen die gevolgen hebben voor de gehele gezamenlijke markt", aldus Cameron.

Cameron staat in eigen land onder druk. Het parlement debatteert maandag over een referendum over het Britse EU-lidmaatschap. Dat referendum zal er niet komen, maar het debat geeft aan hoeveel steun Cameron binnen zijn Conservatieve Partij nog heeft.

'Sarkozy en Cameron botsen op EU-top'
'Sarkozy en Cameron botsen op EU-top' (Foto: ANP)