HRT-rijder Liuzzi zal GP van India missen

Peterselieman

Niet Daniel Ricciardo maar Vitantonio Liuzzi zal de Grand Prix van India aan zich voorbij moeten laten gaan. De Italiaanse coureur is in dienst bij HRT dat Narain Karthikeyan het stoeltje geeft voor zijn thuisrace. De eerste GP van India zal op 30 oktober gehouden gaan worden.

"Ik heb Tonio gevraagd om deze race uit te zitten omdat we onze rijdersprogramma's met Narain en Daniel nog moeten afwerken," zei teambaas Colin Kolles die verder niet wilde zeggen wat het programma inhoudt. Wel meldt hij erbij dat Liuzzi er geen probleem van maakte dat hij een race vanaf de zijlijn toe moet kijken. "Ik ben Tonio dankbaar voor zijn professionele houding en gedrag."

Karthikeyan zal eenmalig weer instappen bij HRT. Hij is erg blij met deze mogelijkheid. "Het wordt echt een onwerkelijke ervaring. Dit is iets dat je maar één keer in je leven meemaakt, dus ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te doen. De race zelf wordt bovendien vast geweldig, net als het evenement in zijn geheel. Ikzelf ga in ieder geval mijn uiterste best doen om een goed resultaat voor het team en mijn sponsoren te behalen. Ik wil de bedrijven die mij ondersteunen - waaronder de Tata Group - bovendien graag danken voor de manier waarop ze me tijdens mijn loopbaan geholpen hebben," zei de Indiër.