Ajax evenaart eigen record rode kaarten

Niels (DerMeister)

Ajax heeft vanmiddag in De Klassieker tegen Feyenoord (1-1 gelijkspel) een eigen record weten te evenaren. De rode kaart voor doelman Kenneth Vermeer was de derde opeenvolgende rode kaart voor de Amsterdammers.

Eyong Enoh kreeg vorige week, in het duel met AZ, een rode kaart. Twee weken daarvoor, in de uitwedstrijd bij FC Groningen, ontving ook Gregory van der Wiel de rode prent. Daarmee evenaart Ajax het record van drie opeenvolgende competitiewedstrijden waarin de ploeg een rode kaart wist te pakken. Eerder gebeurde dit in januari 2009 en september 2005.

RKC Waalwijk is overigens houder van het Eredivisie-record. Zij pakten in oktober en november 2009 in vier achtereenvolgende wedstrijden een rode kaart.

In de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo kreeg ook Lorenzo Ebecilio een rode prent. Daarmee komt het totaal voor Ajax dit seizoen op vier te staan. Daarmee is Ajax op dit moment koploper in het 'rodekaartenklassement'. FC Utrecht, Vitesse, SC Heerenveen, Roda JC en VVV-Venlo volgen met drie rode kaarten.