Tweede Portal 2-DLC aangekondigd

Het tweede downloadable content-pakket van Portal 2 is aangekondigd. Een van de grootste toevoegingen is een in-game map editor. Deze zou makkelijker te gebruiken moeten zijn dan de huidige tools die gamers krijgen om hun eigen maps te maken. Tevens komt er een ratingsysteem voor de door users gecreëerde maps.

Nadat de eerste DLC, "Peer Review", begin deze maand uitkwam, heeft Valve zich nu gefocust op de tweede uitbreiding voor de populaire game. Het pakket werd in een persbericht door Valve aangekondigd, en krijgt een in-game map editor. Op de pc zijn er al tools om maps te maken, maar deze zijn voor de gemiddelde gamer moeilijk te gebruiken.

De nieuwe editor moet veel makkelijker te hanteren zijn. De maps zullen makkelijk te delen en te downloaden zijn, en krijgen een ratingsysteem waarin gebruikers op populaire maps kunnen stemmen. Het is niet duidelijk of de editor alleen voor pc is, of ook voor PlayStation 3 en Xbox 360 beschikbaar zal komen.

Het DLC-pakket staat gepland voor begin 2012, maar het is de vraag hoe betrouwbaar deze aankondiging is. De vorige DLC werd aanvankelijk aangekondigd voor begin zomer, maar kwam pas op 4 oktober uit.