Huysegems toch inzetbaar bij Lierse SK

Niels (DerMeister)

Stein Huysegems mag gewoon in actie komen voor zijn club Lierse SK. Dat heeft de arbitragecommissie van de Belgische voetbalbond vrijdag bepaald, meldt Lierse. Huysegems tekende deze zomer bij Lierse nadat zijn contract bij Racing Genk was ontbonden. Volgens de KBVB zijn daarbij de Belgische transferregels overtreden.

In een reactie laat de 29-jarige Huysegems weten blij te zijn met het nieuws. "Ik ben er in blijven geloven, maar je weet het nooit natuurlijk. Ik trainde wel mee, maar als je weet dat je geen wedstrijden mag spelen is dat mentaal moeilijk.

Ook Lierse-directeur Jesse de Preter is tevreden. "Ik kan niet half duidelijk maken hoe verheugd ik ben met deze uitspraak", zegt hij. "We zijn blijven hameren op de discrepantie tussen een aantal FIFA-regels en de reglementen van de Belgische voetbalbond. Uiteindelijk is de arbitragecommissie ons daarin gevolgd. Dit geeft mij bijzonder veel intellectuele voldoening."

De club uit Lier kan de komst van Huysegems goed gebruiken. De ploeg van trainer Chris Janssens staat na tien speelrondes in de Belgische Eerste Klasse veertiende met zeven punten.

De Belgische voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van de arbitragecommissie.